Wat doet de stichting nog meer........

Okt 2018 Kinderen kunnen weer naar school

Trots laten we weten dat we dit jaar van start zijn gegaan met ons Persoonlijke Kindsponsoring project. Deze vorm van sponsoring vraagt om duidelijke voorwaarden en die voorwaarden zijn ook op papier gezet zodat elke partij weet waar ze aan toe zijn. Mocht u interesse hebben in een Persoonlijke Kindsponsoring laat het ons gerust weten. Ons eerste kind dat persoonlijk word gesponsord heet Awa Sirre Beldeh, ze is acht jaar en woont in Sanjaba.

Een nieuw schooljaar is gestart en onze sponsorkinderen kunnen weer naar school! Er waren enkele problemen maar de meeste problemen hebben we op kunnen lossen. Helaas het probleem met Lamin Dabo is nog niet opgelost. Zijn moeder, die in het zuiden van Gambia woont en enkel jaren geleden gewoon het gezin had verlaten wil nu ineens haar twee kinderen terug en Lamin woont ook al twee maanden bij haar. Basiru Dabo is wel bij zijn vader gebleven en maakt het heel goed. Hij ziet er goed en gezond uit en gaat erg graag naar school. Pa Salla Fadera Is flink gegroeid en ziet er ook goed uit. We zijn bij zijn ouders geweest en hebben eindelijk kennis kunnen maken met zijn vader. Voor Penda Sanneh hadden we leuke schoolspullen meegenomen die we gekregen hadden in Nederland. Ze was er erg blij mee. Het kind dat ons het meest verraste was Mariama Suwareh het meisje met Syndroom van Down. Met wat aangepast lesmateriaal doet ze het uitstekend op school. Mariama Helen Dibba heeft werk gevonden als serveerster in een Spaans restaurant. Daarnaast studeert ze nog steeds Frans. Isatou Bah Heeft het op school goed gedaan en is over naar de volgende groep, Net zoals haar zusje Mariama Bah. Beide zusjes zitten nog steeds bij elkaar in de klas. Seedy Bah Is nog steeds erg blij met zijn fiets die hij vorig jaar heeft gekregen om naar school te fietsen. Sering Morr Joof werd ten tijde dat we in Gambia waren 15 jaar. Bij hem thuis hebben we dat, voor de eerste keer in zijn leven, met taart gevierd. Omar L Dibba Is helaas naar een ander school gemoeten. Met Ida Dibba gaat het redelijk goed. Ze Is een kosteloze training begonnen voor uiterlijke verzorging. Helaas wordt Ida nog steeds geplaagd met erge nek pijnen. Het project Van Basis tot Beroep is afgesloten. We hebben geen contact kunnen maken met Salifu Sanyang die met dit project was verbonden. Wat er precies aan de hand is weten we tot onze spijt niet. We hebben ook een nieuw kind aangenomen, zijn naam is Soul Jarjue, hij is vier jaar en woont in Manjai. We kennen zijn vader al heel veel jaar en willen hem en zijn gezin graag wat ondersteuning bieden door zijn jongste zoon naar school te laten gaan.

 

Sept 2018 DUCK VAN TOOR RACE

We doen weer mee! Met dank aan H&P machinebouw !!! En met dank aan Rosendaal Makelaardij

   

Sept 2018 INDIVIDUELE KINDSPONSORING

Het idee om deze kindsponsoring op te zetten is ontstaan nadat deze vraag ons meerdere keren is gesteld. We denken dat nu de tijd rijp is voor stichting BINTA om deze individuele sponsoring te gaan ontwikkelen. Erg belangrijk hierin vinden we, dat een sponsor goed op de hoogte kan blijven van het welzijn en de ontwikkeling van het door hun gesponsord kind. Wij hebben voor een persoonlijke kindsponsoring- map gekozen, die elke sponsor van ons ontvangt. Alle informatie is gebundeld en door de sponsor zelf kan de jaarlijkse update informatie worden toegevoegd.

Kindsponsoring houd voor u in;

Dat u door een individuele sponsoring een arm kind uit The Gambia West Afrika een kans op een toekomst bied.

Dat u door deel te nemen aan dit kindsponsoring project u moet beseffen dat u dit voor een langere tijd aangaat, met ons en uw sponsorkind door voor hem of voor haar het schoolgeld en schoolbenodigdheden te betalen.

Dat u als sponsor jaarlijks in de maand oktober door ons op de hoogte wordt gehouden hoe het met uw sponsorkind gaat en een update foto ontvangt.  

Dat u maandelijks minimaal twintig euro of jaarlijks minimaal tweehonderdveertig euro overmaakt op de rekening van Stichting BINTA ten behoeven van uw sponsorkind. Te starten in de maand oktober.

Dat resterende jaarbedragen altijd worden doorgeschoven naar schooljaren van uw sponsorkind die meer kosten dan uw huidig maandelijks sponsorbijdrage is.

Hebt u interesse om een kind in Gambia persoonlijk te sponsoren? Laat het ons weten en u krijgt de nodige informatie thuisgestuurd.

   

Juli 2018 De Grote Valkenswaardse Quiz

Het team van DROP OF DRONDER zijn 7e geworden in de Grote Valkenswaardse Quiz en schenken hun prijs van 170 euro aan st. BINTA . Geweldig! Wat een leuke verrassing.

Hartelijk dank aan het hele team!

   

Mei 2018 Schenking van gouden bruidspaar

Verrassingen zijn altijd leuk en heerlijk onverwachts. Zo ook de verrassing die Thea Houbraken ons kwam overhandigen. Thea was een tijdje geleden uitgenodigd op een gouden bruiloft en het bruidspaar wilde liever geen cadeaus maar daarvoor in de plaats een envelop. De inhoud van de enveloppen werd verdeeld onder enkele goede doelen. Stichting BINTA mocht ook meedelen!

Toon en Gerrie heel heel hartelijk bedankt!

   

Mei 2018 Pinksterbraderie Borkel en Schaft

Een zonovergoten plein, een ontspannen sfeertje, muziek alom aanwezig en wederom hebben we veel leuke mensen aan onze kraam gehad. De opbrengst is nog nooit zoveel geweest! Met heel veel dank aan iedereen die ons hebben gesteund of iets bij ons hebben gekocht.

Graag tot volgend jaar want dan zijn wij zeker weer aanwezig.

   

Mrt 2018 Op naar Gambia

We hebben weer goed werk kunnen verrichten tijdens ons bezoek. Voor drie verschillende gezinnen zijn er grote boodschappen gedaan. We hebben voor de algemene dagelijkse levensbehoefte in ieder geval een zak rijst, olie, en een zak uien gekocht. Daarnaast zijn er nog verschillende andere artikelen gekocht zodat er een meer gevarieerde maaltijd kan worden bereid.

Lees meer: Mrt 2018 Op naar Gambia

   

Dec 2017 Gemeentelijke A3 Kerstmarkt

De uitnodiging om op de gemeentelijke kerstmarkt te komen staan hebben we graag aangenomen. De vraag hoe en met wat we onze kraam zouden gaan invullen werd door een internet winkelier uit Valkenswaard snel beantwoord. Het resultaat was een mooi gevulde kraam met een sfeervolle kerst uitstraling.

Het was erg koud die avond op Kasteel Heeze die tijdens de kerstmarkt zo sfeervol was aangekleed. De reacties op ons werk in Gambia, de donaties en aankopen door de gasten maakte dat we warm bleven. Hartelijk dank hiervoor.

Gemeentelijke A3 kerstmarkt samen met Marion Veekens.

   

Dec 2017 Inzameling basisschool St. Servatius

Op 22 december zijn we uitgenodigd, op basisschool St. Servatiusl in Borkel en Schaft, om de door de kinderen ingezamelde spulletjes in ontvangst te mogen nemen. Alle Dozen met spellen, schriften, potloden zijn opgestuurd naar Gambia. Midden maart gaan we deze persoonlijk op een schooltje uitdelen.

   

Nov 2017 Loterij uitslag jubileum feest

LOTERIJ UITSLAG 10 jarig Jubileumfeest 5 november 2017.

Lees meer: Nov 2017 Loterij uitslag jubileum feest

   

Nov. 2017 Jubileum feest! 10 jaar st. BINTA

5 november 2017 van 14.00 tot 17.00 uur hebben we, in D'n Teut te Borkel en Schaft, het 10 jarige jubileum van stichting BINTA gevierd.

Deze feestelijke middag had een sfeervoll Afrikaans tintje en door onze gast Ida Dibba uit Gambia werd er een overheerlijke Afrikaanse maaltijd geserveerd. Door middel van enkel foto's geven we u hieronder bij   een kleine impressie van deze feestelijke middag. Met extra veel dank aan alle bezoekers die dit feest daardoor compleet hebben gemaakt.

Lees meer: Nov. 2017 Jubileum feest! 10 jaar st. BINTA