Naar onze projecten in Gambia

Het was warm, vochtig en de regen kwam op sommige momenten met bakken uit de lucht. Dat weerhield ons niet om de projecten die door de stichting gesteund worden te bezoeken.

Ook deze keer was er weer een warm welkom. Voor mij is het altijd heerlijk terug te zijn op een plek in de wereld waar ik me zo thuis voel. Om daar te zijn en te mogen genieten van de zee en de natuur om mee heen maakt me erg dankbaar. Dankzij de sponsoring van heel veel mensen mag ik dan ook nog hele leuke/fijne dingen voor de mensen in Gambia doen. Ik hoop, en niet alleen voor mezelf maar vooral voor de mensen in Gambia, dat ik dit werk nog lang mag blijven doen.

Kinderen: Voor allemaal is het schoolgeld weer voor een jaar betaald. Enkele zijn klaar en stopt daarmee ook onze sponsoring. Andere krijgen hierdoor een kans ook een opleiding te volgen en af te mogen maken. Bij schoolkinderen stel ik u het nieuwe kind voor.

Lopende projecten: De hulp aan de vissers blijkt nog steeds nodig te zijn. Deze keer hebben we het resultaat kunnen zien van de boot die is opgeknapt na ons laatste bezoek in maart. Onze hulp deze keer bestond uit het aanschaffen van een groot stuk nieuw visnet. Het materiaal van de vissers is helemaal top. We hopen voor de 15 vissers dat de visvangst nu ook top gaat worden.

Incidentele hulp: We hebben een van de vissers geholpen door met hem mee te gaan naar de dokter. Het ging al een hele lange tijd niet goed met hem. Hij had last van Astma. Toch werd hij al twee keer behandeld voor Malaria. Zijn lichaam was daardoor alleen maar meer verzwakt, zelf eten lukte niet meer. Met maagbeschermers, extra vitamines en de juiste tabletten hopen we dat hij eindelijk wat kan opknappen en weer kan gaan vissen met de rest van de vissers.

Ook voor enkele gezinnen is er weer rijst gekocht. We hadden boeken, spelletjes en een grote pop voor een meisje met Down syndroom meegenomen. En zijn er kinderen verwend met snoepgoed.

Het was een goede reis, met als extra, de komst van mijn dochter Marlon in de tweede week van mijn verblijf. Ze heeft kennis kunnen maken met het land en de mensen en heeft gezien hoe hard het nodig is om onze projecten die we hebben voort te zetten.

Plaats een reactie