Op naar Gambia

We hebben weer goed werk kunnen verrichten tijdens ons bezoek. Voor drie verschillende gezinnen zijn er grote boodschappen gedaan.

We hebben voor de algemene dagelijkse levensbehoefte in ieder geval een zak rijst, olie, en een zak uien gekocht. Daarnaast zijn er nog verschillende andere artikelen gekocht zodat er een meer gevarieerde maaltijd kan worden bereid.

De kinderen van Abdulie Dabo zijn overgeplaatst naar een ander schooltje. De school waar ze eerder opzaten was verhuist naar een andere wijk en lag aan de overkant van een drukke straat.

Daarbij wilde het schoolhoofd in het midden van het jaar zomaar een schoolgeld verhoging toepassen. De vader wilde graag ander werk omdat hij met vissen bijna niets verdient.

Op de weg naar Sanjang word gewerkt aan vernieuwde elektriciteit bekabeling. Na wat informeren bij de opzichter hebben we hem daar een baantje kunnen bezorgen.

Hij moet met een pikhouweel sleuven hakken en krijgt voor elke meter die hij maakt 50 dall. We hoorde van hem dat hij 4 meter kan maken, wat 200 dall is.

Daar gaat transport naar de werkplek vanaf. Blijft er 140 dall over. Als hij dit zes dagen in de week doet verdient hij per maand 3360 dall. Omgerekend is dit ongeveer 60 euro.

Het is super zwaar werk, in de zon met meer dan 35 graden en hakken in een kei en keiharde grond. RESPECT!

Tijdens ons bezoek aan familie Bah hebben we voor mvr Bah, in een ziekenhuisje bij haar in de buurt, weer controle afspraken geboekt om haar gewicht, bloedsuikers en bloeddruk goed in de gaten te blijven houden.

Met Mvr Bah gaat het prima, ze is helemaal hersteld van haar buikoperatie en zag er goed uit deze keer. Zij en de kinderen missen hun man/vader wel enorm.

Ebou Bah is nog steeds in Ferara Italy. Hij gaat daar nu drie dagen in de week naar school.

Voor Helene Dibba Zijn de 2e en 3e termijn van haar cursus Frans betaald. Voor het meisje met syndroom van Down, Mariama Suwareh, is het 3e termijn schoolgeld betaald.

Mariama doet het uitstekend op het schooltje waar ze nu op zit. Ze noemt vlekkeloos het abc op en praat steeds beter Engels.

Tijdens ons bezoek op de school van Mariama hebben we alle, met kerst ingezamelde spulletjes door de kinderen van de St Servatius school uit Borkel en Schaft, uitgedeeld aan de Gambiaanse schoolkinderen.

Ze waren er super blij mee en bedanken iedereen die speciaal voor hun spulletjes hebben ingezameld.

Op de Universal Sata’s lagere school zijn de ingezamelde spullen uitgedeeld. Eerst zijn we begonnen met groep 1.

In deze klas zit ook het meisje Mariama Suwareh die het syndroom van Down heeft.

In groep 2 waren de kinderen super blij met de spelletjes en de puzzels.

De schriftjes hebben we in groep 3 uitgedeeld.

Op het nabij gelegen kleuterschooltje zijn we de speelgoedjes voor de allerkleinste gaan brengen.

De Jarige Mariama Suwareh heeft tot groot genoegen het spel met de krokodil gekregen. Ze vond het geweldig!

Plaats een reactie