Bintou Mballow (PKS)

2019:  Persoonlijke Kind Sponsoring

oktober 2022:  Bintou is dit jaar naar het voortgezet onderwijs gegaan. Ze heeft het daar goed naar haar zin. Bintou maakt op ons een gezonde, een iet-wat verlegen indruk. De school  waarop ze nu zit is een hele grote school met nog verschillende bijgebouwen. Als de schoolbel  klinkt zwermen de groepjes in paars geklede kinderen uit in grote getale.  Bintou zit in de middag groep, van 13.00 uur tot 18.00 uur. Niet gemakkelijk altijd de lessen moeten volgen op het heetst van de dag. Als de school uit is moet ze samen met haar vriendinnen elke dag nog 30 minuten lopen voordat ze thuis is. Maar met haar vriendinnen samen vind ze dat niet erg, verteld ze. Bintou  heeft een nieuwe schooltas, nieuwe schoenen, uniformen en wat schoolspullen gekregen.  We hebben nog een extra zak rijst gekocht waar de moeder erg dankbaar en blij mee was.

oktober 2019: Bintou Mballow zit met ongeveer 40 kinderen in de klas. De school heeft er meer dan duizend kinderen in totaal over de hele dag verspreid. Er zijn ochtend en middag klassen. Er werken 30 leraren. Bintou heeft het naar haar zin op school. Ze heeft er veel vriendinnen. We hebben gezorgd dat het schoolgeld is betaald, dat Bintou oefenschriften heeft en haar nodige boeken. De uniformen die Bintou had waren nog goed. Daar kan ze tot volgend jaar mee doen.

Volgend jaar gaan we kijken waar Bintou woont en hoe haar leefsituatie thuis is. Een kind dat ineens een sponsor heeft is altijd erg beduusd in het begin vandaar dat we dit proces stap voor stap aanpakken. Eerste stap: kennis maken op school, daar alles regelen m.b.t. persoonlijke informatie enz. tweede stap: kennis maken met de thuissituatie en sponsorcontract doornemen. Op deze manier leren we het kind en familie stap voor stap kennen en scheppen we niet meteen veel te hoge verwachtingen.

Plaats een reactie