Aminate Jammeh (PKS)

2019:  Persoonlijke Kind Sponsoring

oktober 2022:  Aminata  maakt op ons een gezonde, een iets wat verlegen indruk. Ze is vriendelijk en legt ons uit dat dit het laatste jaar is op de Bijilo school. Volgend jaar gaat ze naar het voortgezet onderwijs . Welke school dat gaat worden weten we niet. Dit hangt veel af van haar schoolresultaten. Haar moeder ontvangt ons hartelijk. De vader stelt zich even voor maar ging daarna weer binnen zitten. Aminata heeft nu ook een jongere zusje van twee jaar. We zien haar, door onze afwezigheid van twee jaar i.v.m. de corona, voor het eerst en ze is erg verlegen. Aminata heeft een nieuwe schooltas, nieuwe schoenen, uniformen en wat schoolspullen gekregen.  We hebben nog een extra zak rijst gekocht waar de moeder erg dankbaar en blij mee was. De leefomstandigheden voor de familie zijn hier in Gambia zwaarder en zeker duurder geworden. Waar voorheen een zak rijst van 50 kg 1500 dal koste, is deze in prijs gestegen naar 2000 dal. In maart 25euro. Een half jaar later gestegen naar 35 euro!

oktober 2019: Aminata zit met ongeveer 40 kinderen in de klas. De school heeft meer dan duizend leerlingen in het totaal over de hele dag verspreid. Er zijn ochtend en middag klassen. Er werken dertig leraren. We hebben er voor gezorgd dat Aminata een jaar onderwijs krijgt, oefenschriften heeft en de nodige schoolboeken.

Volgend jaar gaan we kijken waar Aminata woont en hoe haar leefsituatie thuis is. Een kind dat ineens een sponsor heeft is altijd erg beduusd in het begin vandaar dat we dit proces stap voor stap aanpakken. Eerste stap: kennis maken op school, daar alles regelen m.b.t. persoonlijke informatie enz. tweede stap: kennis maken met de thuissituatie en sponsorcontract doornemen. Op deze manier leren we het kind en familie stap voor stap kennen en scheppen we niet meteen veel te hoge verwachtingen.

Plaats een reactie