Ida Dibba

Gestart: Juli 2014 –  oktober 2019 In incidentele sponsoring

Oktober 2019: Ida is uit schoolsponsoring. We hebben haar in de incidentele sponsoring i.v.m. haar pijnklachten in haar nek. Met het bezoek in oktober van dit jaar zijn we naar een Fysiotherapeut gegaan met haar. Deze is met behandelen en oefeningen begonnen. Ida’s spieren zijn flink verslapt na aanleiding van de pijn klachten, wat weer pijn in stand houd. We hopen werkelijk dat dit eindelijk resultaat heeft voor haar en ze klachtenvrij wordt!

Juli 2019: Ida is geslaagd voor haar opleiding schoonheidsspecialiste die 9 maanden duurde, waarvan ze er 3 in de praktijk heeft doorgebracht! Geweldig! Gefeliciteerd! Helaas was de eigenaar van de werkplek niet echt gemotiveerd om de studenten goed te begeleiden. De studenten waaronder Ida hebben hierover een klacht ingediend! Nu kijken wat ze met dit diploma kan gaan ontwikkelen.

Oktober 2018: Ida heeft via via gehoord van een opleiding tot schoonheidsspecialiste. Deze scholing duurt 9 maanden en ze heeft er veel zin in om daar aan te beginnen. Mooi zijn is ook in Gambia voor vrouwen erg belangrijk.

November 2017: Het is gelukt om voor afgestudeerde student Ida Dibba een visum te krijgen. Ze zal als eregast aanwezig zijn op het 10 jarige jubileum feest op 5 november 2017. Als voorbereiding hebben we voor Ida een prachtige Afrikaanse jurk laten maken in Gambia. Op de eigenlijke feestdag zelf zal Ida een maaltijd koken voor alle gasten. Ida mag t/m 27 november blijven.

december 2016: Na het positief afsluiten van haar stage bij de FiBank is Ida ook geslaagd voor haar opleiding Zaken en Administratie aan het SBEC college. We zijn erg trots op haar want ze heeft er kei en kei hard voor gewerkt. Het vinden van een baan is nu het volgende doel. Tijdens en voor onze aanwezigheid heeft ze al verschillende sollicitatie verstuurd. We duimen voor haar dat het snel lukt om een baan te vinden.

Oktober 2016: Het gaat goed op school met Ida en ze is sinds september begonnen aan haar stage bij de bank. Ze vind het helemaal geweldig! Elke ochtend moet ze vroeg opstaan om op tijd op haar werk te zijn. Ze moet of te voet of ze heeft geluk dat ze met iemand mee kan rijden. Soms heeft ze wat dalasi en kan ze met een deel-taxi gaan, die ongeveer acht dalasi kost per zone. Vanuit haar werk moet ze dan naar de school tot ongeveer zes uur. Het is zwaar voor haar maar dat deert haar niet. Ze weet waar ze het voor doet. Ida klaagde wel over haar pijnlijke nek waardoor ze vaak hoofdpijn had. Haar nek deed al maanden pijn. Na haar nek en schouders gecontroleerd te hebben ontdekte we dat haar nek en schouders muurvast zaten. Ze dacht zelf door het dragen van haar loodzware schooltas. We hebben een goede masseuse voor haar gezocht en op het einde van ons verblijf ging het al veel beter het haar.

Maart 2016: Ida Dibba, onze vlotte jonge Gambiaanse die dankzij ons schoolproject: Van Basis tot Beroep (VBTB) kan studeren heeft haar felbegeerde laptop gekregen. Net voordat we naar Gambia vertrokken kregen we te horen dat de in eerste instantie beloofde laptop voor haar nog niet mee kon. Heel blij waren we dat het uiteindelijk toch gelukt is. Linda Sprengers hoorde van onze pech en heeft meteen haar reserve laptop ter beschikking gesteld. Ida is enorm blij met haar nieuwe laptop en wil Linda heel hartelijk danken! Ze gaat weer haar uiterste best doen om, net als vorig jaar, al haar modules met een goed cijfer én met de vernoeming van uitmuntend te behalen. In december is Ida helemaal klaar.

oktober 2015: Ida neemt haar studie erg serieus. Ze zet alles opzij om een hoge score te hebben. Haar studie zal nog tot eind juli 2016 gaan duren en dan is ze helemaal klaar. we hebben al gesproken over hoe en waar ze zal kunnen gaan solliciteren en wat er in haar CV moet komen te staan. Ida geeft ons veel vertrouwen dat ze haar studie op het SBEC college goed gaat afsluiten en dat ze een mooie baan gaat vinden. De mogelijkheid om deze studie te kunnen doen heeft ze te danken aan het VBTB project! Het eindresultaat van deze studie, met de daarop volgende baan heeft ze zelf hard voor gewerkt en daarin een grote inzet en doorzettingsvermogen getoond. We zijn nu al trots op haar.

Haar eerste studie jaar diploma

september 2014: Ida is een jonge vrouw van nu 20 jaar. Ze woont in Kololi bij haar moeder en heeft vier broers en drie zussen. Ze zit nu op het SBEC College voor professionals. Het is een internationale school in Salagi, West Gambia. Ze studeert voor bedrijfs-economie en hoopt daar, als ze klaar is, een goede baan in te vinden.

Ze volgt alle colleges en neemt haar studie zeer serieus. In januari start er voor haar weer een nieuw termijn. Ida geeft aan dat ze maar een probleem heeft, de afstand van thuis tot haar school. Ze is veel reistijd kwijt en de wegen zijn niet altijd goed begaanbaar. Toch is ze vol goede moed en dankbaar dat ze deze kans heeft gekregen.

Plaats een reactie